Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κύπριες νοικοκυρές


Στη Κύπρο, η ζωή των πλείστων γυναικών περιστρέφεται γύρω από τον καθαρισμό του σπιτιού. Ειδικά οι γυναίκες που δεν δουλεύουν ή έχουν πιο χαλαρό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες, καθαρίζουν 10 φορές τα ίδια πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν δεν υπάρχει αναγκαιότητα. Όσες δε δουλεύουν και έχουν περιορισμένο χρόνο, αγχώνονται για το πότε θα καθαρίσουν ή προσλαμβάνουν ειδικό προσωπικό.
Αυτό το φαινόμενο, όπως είπε και στην εκπομπή "Για σένα" ο αγαπητός αθυρόστομος γιατρός Γιάγκος Μικελλίδης, είναι ψυχαναγκασμός!
Από τη μια μπορεί να φταίει ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και από την άλλη το γεγονός ότι μας ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος αν δει το σπίτι μας ακάθαρτο. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε και γεμίζουμε το κενό της ζωής μας με σφουγγάρισμα, σκούπισμα, πλύσιμο κλπ.
Χρειάζεται να χαλαρώσουμε λιγάκι, να μοιραστούμε το φόρτο και με το αρσενικό φύλο αν υπάρχει στη ζωή μας, να ασχοληθούμε και με άλλες δραστηριότητες, να απελευθερωθούμε από τα συμπλέγματα και τις ανασφάλειές μας. Στο κάτω κάτω αν δει και κάποιος τον προσωπικό μας χώρο λερωμένο δεν είναι το τέλος του κόσμου. Relax!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Quote: "Χρειάζεται να χαλαρώσουμε λιγάκι, να μοιραστούμε το φόρτο και με το αρσενικό φύλο αν υπάρχει στη ζωή μας"

    Ακούεις κύριε Chris; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ton arseniko vorton afiste ton isixo en theli forton!!!!
    ts ts ts
    ama ine etsi ego y epantreftika tin doula?......
    eeeee tin gineka m ennoo
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. areksei mou pou mas laleis tis malak.... sou me omiokataliksia kiolas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή