Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

αναρόκρεμα

Συστατικά

  • 14 φύλλα μπακλαβά
  • 1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλλα
  • μέλι
  • καρύδια

Οδηγίες

  1. Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.
  4. Τα άφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Λυώνουμε πολύ καλά την αναρή.
  6. Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
  7. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλλα, ανθόνερο).
  8. Αναμιγνύουμε καλά.
  9. Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκέυος θρυματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.
  10. Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).
  11. Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.
  12. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
  13. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.

'Οσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν άλλες ωραίες συνταγές ας επισκευτούν το www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου