Συστατικά
- 14 φύλλα μπακλαβά
- 1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
- 1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
- 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλλα
- μέλι
- καρύδια
Οδηγίες
- Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.
- Τα άφήνουμε να κρυώσουν.
- Λυώνουμε πολύ καλά την αναρή.
- Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
- Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλλα, ανθόνερο).
- Αναμιγνύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκέυος θρυματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.
- Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).
- Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
- Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.
'Οσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν άλλες ωραίες συνταγές ας επισκευτούν το www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου